Ciasto Czekoladowe Brownie
Ciasto czekoladowe
Krok 1:Składniki:
- 200g ciemnej czekolady
- 340g niesolonego masła
- 1 szczypta soli
Krok 2:
Składniki:
- 120g żółtek
- 300g brązowego cukru
Krok 3:
Składniki:
- 140g mąki AP
- 20g proszku kakaowego
Krok 4:
Składniki:
- 180g białek
- 20g cukru
Równomiernie rozłożyć na blasze do pieczenia o wymiarach 40 cm x 60 cm. Piec przez 20-25 min. w nagrzanym piecu w temp. 177°C. Schłodzić do pokojowej temperatury.
Mus czekoladowy
Krok 1:Składniki:
- 200g mleka
- 80g cukru
Krok 2:
Składniki:
- 250g ciemnej czekolady
- 200g ciemnej czekolady
Krok 3:
Składniki:
- 1000g ubitej śmietanki
Wykończenie i sposób podania:
- Umieścić porcję ciasta czekoladowego na talerzu.
- Wyłożyć na wierzch mus czekoladowy.
- Udekorować ciemnymi kuleczkami.