Ciasto Czekoladowe Brownie
Ciasto czekoladowe
Krok 1:Składniki:
- 200g ciemnej czekolady
 - 340g niesolonego masła
 - 1 szczypta soli
 
Krok 2:
Składniki:
- 120g żółtek
 - 300g brązowego cukru
 
Krok 3:
Składniki:
- 140g mąki AP
 - 20g proszku kakaowego
 
Krok 4:
Składniki:
- 180g białek
 - 20g cukru
 
Równomiernie rozłożyć na blasze do pieczenia o wymiarach 40 cm x 60 cm. Piec przez 20-25 min. w nagrzanym piecu w temp. 177°C. Schłodzić do pokojowej temperatury.
Mus czekoladowy
Krok 1:Składniki:
- 200g mleka
 - 80g cukru
 
Krok 2:
Składniki:
- 250g ciemnej czekolady
 - 200g ciemnej czekolady
 
Krok 3:
Składniki:
- 1000g ubitej śmietanki
 
Wykończenie i sposób podania:
- Umieścić porcję ciasta czekoladowego na talerzu.
 - Wyłożyć na wierzch mus czekoladowy.
 - Udekorować ciemnymi kuleczkami.
 










