Prosimy zwrócić uwagę na krótki okres przydatności do spożycia czekoladek CHOCOLISSIMO. Jest on najlepszą gwarancją ich świeżości i jakości składników.
Termin przydatności do spożycia znajduje się pod każdym z produktów i obowiązuje od momentu otrzymania paczki. Wszystkie nasze produkty są przygotowywane tuż przed wysłaniem, czyli w przypadku przesyłek krajowych - w dniu wysyłki - a to wszystko, aby zachować najwyższą jakość naszych produktów.
Zalecana temperatura przechowywania 12 - 18 0C, zaś wilgotność powietrza 40 - 60%.
Produkt należy przechowywać w czystym, suchym i bezwonnym otoczeniu, nie narażając go na działanie promieni słonecznych. W przypadku przechowywania w lodówce naturalnym procesem może być pojawienie się białego nalotu, który nie ma wpływu na bezpieczeństwo zdrowotne produktu. Nie zalecamy jednak tego sposobu, ze względu na skłonność czekolady do pochłaniania zapachów.
W Chocolissimo nie uznajemy półśrodków. Wszystkie nasze czekolady są wykonane tradycyjnymi metodami przez naszych czekoladników. Do produkcji czekolad nie skąpimy stuprocentowego kakaowego masła, nadającego czekoladzie smukłego wyglądu i niepowtarzalnego smaku. Wszystkie dodatki wyselekcjonowane są od najlepszych dostawców. Wiele produktów dostępnych na rynku, zwanych wyrobami czekoladowymi, ma niewiele wspólnego z dobrą czekoladą. Zamiast tłuszczu kakaowego, zawierają tłuszcz roślinny, zamiast naturalnych składników zawierają te identyczne z naturalnymi. Czekoladki leżące długimi miesiącami na sklepowych półkach tracą świeżość i smak. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić Państwu satysfakcję z dokonanego zakupu.
Jeśli z jakiegokolwiek powodu byliby Państwo niezadowoleni z naszego produktu, uprzejmie prosimy o kontakt: biuro@chocolissimo.pl