Ciasto z musem czekoladowym
Biszkopt Pistacjowy
Krok 1:Składniki
- 240g marcepanu 50/50
- 75g pasty pistacjowej 99%
- 270g cukru pudru
Krok 2:
Składniki:
- 170g żółtek
- 100g całych jaj
Krok 3:
Składniki:
- 340g białek
- 50g cukru kryształu
Krok 4:
Składniki:
- 200g skrobi kukurydzianej
- 80g sklarowanego masła
Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Mus z białej czekolady
Krok 1:
Składniki:
- 100g mleka 3,2%
- 30g żółtek
Krok 2:
Składniki:
- 120g białej czekolady
Krok 3:
Składniki:
- 5g żelatyny
Krok 4:
Składniki:
- 210g ubitej śmietanki
Przełożyć do okrągłej formy. Posypać kuleczkami i zamrozić.
Mus z ciemnej czekolady
Krok 1:
Składniki:
- 45g mleka 3,2%
Krok 2:
Składniki:
- 165g ciemnej czekolady
Krok 3:
Składniki:
- 350g ubitej śmietanki
Wykończenie i dekoracja:
- Umieścić biszkopt pistacjowy w okrągłej formie.
- Pośrodku wyłożyć mus z białej czekolady.
- Na wierzch wyłożyć mus z ciemnej czekolady.
- Zamrożone ciasto spryskać ciemną czekoladą (50% masła kakaowego i 50% ciemnej czekolady)
- Udekorować czekoladowymi elementami.