Przepis na deser Czekoladowo-Malinowy
Biszkopt czekoladowy
Krok 1:
Składniki:
- 240 g żółtek
- 360 g białek
- 300 g cukru
Krok 2:
Składniki:
- 500 g ciemnej czekolady
- 500 g masła 82%
Krok 3:
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
Piec przez 10-12 minut w temperaturze 210°C.
Galaretka malinowa
Krok 1:
Składniki:
- 100 g zimnej wody
- 45 g żelatyny 240
Krok 2:
Składniki:
- 1100 g malinowego puree
- 70 g cukru
Po odparowaniu przelać do form i zamrozić.
Mus z białej czekolady
Krok 1:
Składniki:
- 100 g mleka 3,2%
- 30 g żółtek
Krok 2:
Składniki:
- 120 g białej czekolady
Krok 3:
Składniki:
- 5 g żelatyny.
Krok 4:
Składniki:
- 210 g ubitej śmietanki
Mus z ciemnej czekolady
Krok 1:Składniki:
- 200 g ciemnej czekolady
Krok 2:
Składniki:
- 140 g mleka
Krok 3:
Składniki:
- 450 g ubitej śmietanki