24-03-2021 Kategoria:ChocoPrzepisy

Przepis na deser Czekoladowo-Malinowy

Dziś przygotowaliśmy dla Was przepis na Deser Czekoladowo-Malinowy.

Biszkopt Czekoladowy
Składniki:
240 g żółtek
360 g białek
300 g cukru
Przygotowanie: Połączyć i ubić.

Składniki:
500 g ciemnej czekolady
500 g masła 82%
Przygotowanie: Roztopić i delikatnie zmieszać.

Składniki:
250 g mąki pszennej
Przygotowanie: Dodać i ostrożnie wymieszać wszystkie składniki.

Piec przez 10-12 minut w temperaturze 210°C.

Galaretka Malinowa
Składniki:
100 g zimnej wody
45 g żelatyny 240
Przygotowanie: Namoczyć żelatynę.

Składniki:
1100 g malonowego puree
70 g cukru
Przygotowanie: Połączyć i doprowadzić do wrzenia. Dodać żelatynę i wymieszać wszystkie składniki.

Po odparowaniu przelać do form i zamrozić.

Mus Z Białej Czekolady
Składniki: 
100 g mleka 3,2%
30 g żółtek
Przygotowanie: Przygotować krem angielski.

Składniki:
120 g białej czekolady
Przygotowanie: Zalać czekoladę śmietanką i dokładnie wymieszać. Odstawić, aż masa ostygnie do temperatury 35°C.

Składniki:
5 g żelatyny.
Przygotowanie: Dodać i dokładnie wymieszać.

Składniki:
210 g ubitej śmietanki
Przygotowanie: Ostrożnie dodać w dwóch krokach.

Mus Z Ciemnej Czekolady
Składniki:
200 g ciemnej czekolady
Przygotowanie: Rozpuścić do temperatury 50°C.

Składniki:
140 g mleka
Przygotowanie: Dodać i wymieszać.

Składniki:
450 g ubitej śmietanki
Przygotowanie: Dodawać delikatnie.