Wielkanocna pisanka wykonana z mlecznej czekolady z fantazyjnym wzorem z czekolady deserowej, a towarzyszą jej nadziewane pralinki w różnych smakach. Najlepsza belgijska czekolada w Wielkanocnym wydaniu. Całość została zapakowana w eleganckie czarne pudełko z zielonym zdobieniem. Radość z pewnością przyniesie również poszukiwanie, schowanych w specjalnie skonstruowanym opakowaniu, nadziewanych pralinek.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny: palmowy, z ziaren palmowych, słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy; emulgator: lecytyna sojowa; naturalny aromat: wanilia; syrop glukozowy, przyprawy, karmel, dekstroza, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: E422; pełne mleko, woda, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, syrop cukru inwertowanego, fruktoza, olej roślinny: słonecznikowy; miąższ z: malin; aromaty, alkohol: etylowy; odtłuszczone kakao w proszku, morele, olej maślany, kawa w proszku, ekstrakt z: wanilii; maliny, naturalny aromat - zawiera orzechy, regulator kwasowości: E330, E331, E333, E339; tłuszcz mleczny, substancja żelująca: pektyna; sól, koncentrat soku z: jabłek; koncentrat z: czarnych porzeczek ; stabilizator: E452. Masa kakaowa w czekoladzie deserowej minimum 56 %, w czekoladzie mlecznej minimum 33 %. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne. Zawiera alkohol. Może zawierać gluten, jaja, orzeszki ziemne, sezam.
Wyprodukowano w UE.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed: 28.02.2024
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna kJ | 2 295 |
Wartość energetyczna kcal | 549 |
Tłuszcze g | 34 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 20 |
Węglowodany g | 54 |
w tym cukry g | 53 |
Białka g | 5,0 |
Sól g | 0,24 |