Poznaj i wypróbuj naszą nową tabliczkę gorzkiej czekolady z mniejszą zawartością cukru! Aromatyczna tafla została zapakowana w specjalnie zaprojektowany kartonik z grafiką owocu kakaowca oraz szarą banderolę, które przygotowaliśmy z materiałów przyjaznych środowisku! Czekolada Less Sugar doskonale nadaje się zarówno jako przekąska do kawy lub herbaty, jak również jako dodatek do ciast i deserów np. musu czy kremu. Wyrazisty smak doskonale komponuje się m.in. z przyprawami i owocami.
Czekolada Less Sugar charakteryzuje się:
Składniki: miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa; naturalny aromat: wanilia. Masa kakaowa w czekoladzie deserowej minimum 80 %. Może zawierać gluten, jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
Wyprodukowano w UE.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna kJ | 2 349 |
Wartość energetyczna kcal | 561 |
Tłuszcze g | 45 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 27 |
Węglowodany g | 21 |
w tym cukry g | 16 |
Białka g | 10 |
Sól g | 0,02 |