Kalendarz Ramadan daje możliwość przełamania postu w specjalny sposób. Zgodnie z tradycją przełamywania postu, za 30 małymi drzwiami czekają małe tabliczki mlecznej czekolady pokryte suszonymi daktylami. Niebiesko-złoty wzór sprawia, że kalendarz jest dekoracyjnym, szlachetnym towarzyszem w miesiącu postu.
Czekolada nie zawiera żelatyny i alkoholu.
Ponieważ do produkcji produktu nie stosuje się żadnych konserwantów, maksymalny okres przydatności do spożycia wynosi do 3 miesięcy.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, daktyle suszone, miazga kakaowa, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa; przyprawy, naturalny aromat: wanilia. Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 33 %. Może zawierać gluten, jaja, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
Wyprodukowano w UE.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna kJ | 2 225 |
Wartość energetyczna kcal | 532 |
Tłuszcze g | 31 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 19 |
Węglowodany g | 57 |
w tym cukry g | 56 |
Białka g | 4,5 |
Sól g | 0,25 |